Lees het discussiestuk 'Toekomst van ons onderwijs'

Toekomst van ons onderwijs
De onderwijsorganisaties AVS, FvOv, VO-raad, MBO Raad, PO-Raad, LAKS, Vereniging Hogescholen, VSNU, JOB MBO, CNV Overheid, CNV Onderwijs, Interstedelijk Studenten Overleg, Landelijke Studentenvakbond en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang hebben de handen ineengeslagen. Via het discussiestuk ‘Toekomst van ons onderwijs’ roept deze coalitie van partijen op tot een brede dialoog over de toekomst van ons onderwijs.

Nederland is een welvarend land en er gaat veel goed in het Nederlandse onderwijs. Successen uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst. Sterker nog, we zien verontrustende signalen die ons er op wijzen dat de kwaliteit van het onderwijs onder druk staat en we talent verkwisten.

Als vertegenwoordigers van leerlingen, scholieren, studenten, leerkrachten, leraren, docenten, onderwijsondersteuners, schoolleiders, onderwijsbesturen en kinderopvangorganisaties hebben we de handen daarom ineengeslagen. Wij roepen op tot een brede dialoog over de toekomst van het onderwijs. Een dialoog binnen en tussen onderwijssectoren, met onze partners buiten het onderwijs en met de samenleving. Want de uitdagingen waar het onderwijs voor staat vragen naast investeringen door de overheid vooral om anders denken en een gezamenlijke en eensgezinde langetermijnvisie op het onderwijs.

Het discussiestuk ‘Toekomst van ons onderwijs’ stond centraal tijdens de dialoogbijeenkomsten die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden.

Voeg toe aan selectie